Verkeersschool Marcel Cals

Thursday
Mar 23rd

Theorie

E-mailadres Afdrukken PDF

Wanneer kan ik theorie-examen doen?

Vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent mag je theorie-examen doen voor de auto en motor! Om je goed voor te bereiden op het CBR-theorieexamen kan je thuis het theorieboek leren en oefenen met het theorievragenboek of vragen CD-rom. Deze boeken en vragen CD-rom zijn te koop bij Verkeersschool Marcel Cals. Beter is het natuurlijk om bij verkeersschool Marcel Cals een complete theoriecursus te volgen.

Het vernieuwde theorie-examen

In het vernieuwde theorie-examen zijn thema’s als verkeersinzicht en gevaarherkenning belangrijker dan voorheen. In samenwerking met de SWOV (Stichting Westenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) zijn de vragen ontwikkeld, die gevaarherkenning toetsen.

Wat verandert er?

Het theorie-examen bestaat vanaf 1 januari 2008 uit drie onderdelen:
  • Een onderdeel over regelgeving bestaande uit 40 vragen
  • Een onderdeel over verkeerinzicht/risico’s bestaande uit 10 vragen
  • Een onderdeel over gevaarherkenning bestaande uit 5 vragen
 

Wat heb je nodig om het examen aan te vragen?

  • Een geldig legimitatiebewijs.

Privéles of proefexamen

Ben je nooit vrij in het weekend of wil je zelf leren, dan bieden we je de mogelijkheid om privéles te nemen. Dit kan een proefexamen, of kunnen leerstofoefeningen zijn. Neem voor meer informatie contact met ons op.
 
TIP! Je kunt op deze website van het CBR enkele examenvragen oefenen. Je moet daarbij tien vragen beantwoorden en krijgt direct een goede indruk van het niveau.