Verkeersschool Marcel Cals

Thursday
Mar 23rd

Bromfiets

E-mailadres Afdrukken PDF

Vanaf 16 jaar kan je de rijopleiding starten ...

Veel jongeren beseffen het belang van een degelijke opleiding niet. Het is nochtans in de rijschool dat je van bij het begin goede gewoontes leert. En deze zijn makkelijker aangeleerd dan het afleren van slechte gewoontes. In de erkende Verkeersschool Marcel Cals leer je defensief rijden, gevaarlijke toestanden voorkomen en er adequaat op reageren. Dit allemaal ter verhoging van jouw veiligheid.

Vanaf 1 maart 2010 moet u voor het halen van uw brommobielrijbewijs naast het huidige theorie-examen voor de bromfiets ook slagen voor een praktijkexamen. Het praktijkexamen is ingevoerd om het aantal ongelukken met bromfietsers en brommobielrijders te verminderen en de veiligheid te vergroten.

Er is een apart praktijkexamen voor de bromfiets en een apart examen voor de brommobiel. Slaagt u voor het praktijkexamen brommobiel, dan mag u alleen rijden in een brommobiel. Voor het besturen van een bromfiets of snorfiets moet u een praktijkexamen bromfiets afleggen.

Als u een rijbewijs voor de categorie A, B of AM hebt mag u brommobiel rijden. U hoeft dan niet op examen. Heeft u nog geen ander rijbewijs dan kunt u vanaf uw 16e jaar op examen.

Tarieven

Lesprijzen Bromfiets Categorie AM
1 Bromfietsrijles à 60 minuten € 45,-
1 Theorieles à 90 minuten € 25,50
1 Praktijkexamen bromfiets € 150,-
Pakketprijzen Categorie AM
1 Pakket van 5 lessen incl. praktijkexamen* € 299,-
1 Pakket van 5 lessen incl. theorie CD,  theorie-examen en praktijkexamen* € 325,-
* alleen bij vooruitbetaling
* prijzen zijn geldig van 1 januari t/m 31 december 2018